Zaboravite na fen za vreme letaPoznato je kako za vreme letnjih meseci sunce, hlor iz bazena i morska so loše utiču na kosu. Kako biste izbegli beživotan i slamnat izgled, dajemo vam osnovne savete za negu kose leti.

* Olakšajte sebi život i skratite vreme u kupatilu tokom leta pravilnim odabirom frizure, kraća kosa koja se lako održava poput slojevitog boba je idealan izbor, a umesto ispravljanja kosu ispletite u riblju kost, punđu ili šik pletenicu.

* Rastom žive u termometru raste i učestalost pranja kose, što često uzrokuje suve vrhove i ispiranje boje. Pri pranju šampon utrljajte samo u koren kako ne bi kosu lišili prirodnih ulja, a obojenu kosu obavezno zaštitite od sunca maramom ili šeširom. Ako imate prirodno masnu kosu kojoj je inače potrebno češće pranje, standardni šampon povremeno zamenite suvim.

* Žene koje nisu osetljive na hladnoću pred sam kraj tuširanja neka stave kosu pod mlaz hladne vode. Hladnoća će zatvoriti kutikulu dlake, koja će nakon toga biti sjajna i glatka.

* Kosi možete pružiti brzi tretman tako što ćete je isprati hladnom vodom, a zatim od korena do vrhova utrljati regenerator. Skupite je u opuštenu punđu ili ispletite pletenicu, a toplina sunca će pomoći da regenerator prodre u folikulu vlasi.

* Umirujuću masku za kosu možete jednostavno napraviti pomoću sastojaka iz svog frižidera. Pomešajte izdrobljeni krastavac sa istom količinom kisele pavlake. Enzimi iz krastavca će umiriti kožu glave, dok će kisela pavlaka uravnotežiti pH vrednost kože.

* Leto je idealno vreme da odmorite fen. Posle pranja, pokupite višak vode peškirom i pustite kosu da se osuši u potpunosti, ili delimično pre feniranja.

* Ako baš nemate vremena za prirodno sušenje, dok fenirate kosu stanite pored ventilatora ili klima uređaja kako se ne bi dodatno znojili zbog topline fena. Strujanje vazduha će takođe ubrzati sušenje kose i samim tim smanjiti oštećenje od vrućeg vazduha.

* Kako bi vam kosa zasijala u svakoj prilici, u torbu za plažu stavite veliki češalj širokih zubaca i regenerator koji se ne ispira. Češljanje kose (uz prethodno nanošenje regeneratora) posle nekoliko ulazaka u more pomoći će da vam kosa ne postane suva i slamnata.

* Ako imate prirodno ravnu kosu a želeli biste da izgleda bujno, odložite uvijač za kosu i poslužite se jednostavnim trikom, vlažnu kosu podelite u pet do šest pramenova, svaki pramen umotajte u malu punđu koju ćete pričvrstiti šnalom. Posle nekoliko sati, protresite kosu i rezultat je “raskošna griva” i blago uvijeni pramenovi.

Izvor:smedia.rs

Komentari

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes