Turban je totalni letnji trendFriško s modne piste na gradske ulice sišao je urbani, a opet egzotični trend – turban. Svoju modnu istoriju osim iz istočnjačkih kultura vuče i iz 70-ih godina kada je bio ultimativni modni dodatak s kojim niste mogli proći neprimećeno.


Giorgio Armani

Iako se turban često povezuje s casual odjevnim kombinacijama, u posljednje vrijeme dio je elegantnog outfita, što se može videti i na revijama popularnih dizajnera.

Primer Giorgio Armani je koristio samo elegantne crne turbane, Jason Wu crne i plave, Andrew Gn šarene u stilu nešto davnijih kombinacija Biance Jegger, dok je modna kuća Issa pistom prošetala veliko šarenilo od turbana.


Issa

Turban je definitivno odvažni modni dodatak te zbog toga postoji rizik da noseći ga izgledate muževnije nego želite. Kako biste izbegli macho look, birajte svilenkaste materijale nežnijih ili pak “ženskih” boja, cvetnog uzorka ili s čipkom.

Na taj način ćete izgledati romantičnije i mistično, a kako uz turban otkrivate veći deo lica, možete naneti prirodniji, a opet izdašni make up koji će isticati vašu lepotu. Za turbanom su posegnule i zvezdane ljubiteljke mode pa ga tako nose Jennifer Lopez, Salma Hayek, a prikazan je i u drugom nastavku filma “Sex i Grad” – cure naime uživaju u svojim orijentalnim kombinacijama

Ovisno o ukusu, može se nositi na različite načine – da otkriva deo kose ili prekriva većinu, a izgleda stylish i kada deo marame visi sa strane tvoreći originalni i opušteni look.

Ako ga sami vezujete, uvek odaberite nešto veću maramu, naravno s vama dragim uzorkom ili bojom, ali pripazite i na to da se ne uniformišete – uz njega vam ne treba sablja ili pak papučice i čarobna lampa iz Aladina. Turban će dobro ići na vaš “normalni” outfit.

Takođe će vam pružiti priliku za različite modne scenarije u trenutcima nadolazećeg leta. U mogućnosti ste da istovremeno pričate elegantnu, hrabru, trendovsku i ženstvenu priču.

Izvor:She.hr

Komentari

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes