Smeđa senka – kraljica šminke
Smeđa senka nije kao druge. Ona može sve: da podmladi, da osveži, da predstavi i u dnevnom i u noćnom svetlu. Daje konture opuštenom licu, dubinu pogledu, izražajnost oku. Dobro stoji svima. Nema premca među bojama za tehniku smoki ajs.
Ako neku senku svaka žena treba da ima, onda je to braon senka, kaže Aleksandar Đikić, zvanični „Mejbilinov“ šminker.
Osim što je najmoćnija, braon senka je i najmodernija ove zime. Zato vam Aleksandar otkriva kako da iskoristite sve njene potencijale.

PRIBLIŽAVA OČI

Ukoliko su vam oči previše razmaknute, na unutrašnje uglove gornjeg kapka nanesite smeđu senku. To će ih vizuelno približiti, pa će celo lice izgledati skladnije. Ako su vam oči preblizu, onda na unutrašnji kapak stavite bež senku – to ih vizuelno udaljava.

PODIŽE KAPKE

Pravilno upotrebljena braon senka ima lifting efekat, dakle podmlađuje. Da biste to postigli, stavite je na spoljašnji ugao gornjeg kapka, tik uz trepavice. A za još jači utisak stavite svetlobež senku ispod obrva, sa spoljašnje strane.

TRANSFORMIŠE LICE

Nanesite svetlobraon senku od ušiju do jagodične kosti, pa ćete postići utisak upalih obraza. Ako tom istom senkom namažete spoljašnje strane nosa, on će izgledati uže.
I široko čelo izgledaće uže ukoliko po obodima stavite svetlobraon senku, a špicasta brada, ako tapnete malo senke na vrh, delovaće kraće.

NAJBOLJE KOMBINACIJE

Uz braon senke najbolje ide crveni karmin, onaj u boji mesa ili u boji korala. U zavisnosti od stila koji želite da postignete, biraćete nijansu i teksturu karmina. Za koji god se ruž opredelite, koristite rumenilo u boji breskve.
• Za glamurozan izgled izaberite karmin-crveni ruž.
• Za nežnije, dnevne varijante, neka to bude karmin u boji mesa.
• Koralni karmin dobar je za sve prilike. Boja korala podmlađuje i osvežava, pa je dobar izbor za žene u zrelim godinama.

DAJE DUBINU

Da bi vam oči izgledale upečatljivo a pogled bio zavodljiv, dramatičan i dubok, nanesite neku tamniju nijansu braon boje na prevoj gornjih kapaka.  Najbolje je da to radite četkicom za senke od prirodne dlake.

MENJA STILOVE

Prirodna šminka je u modi ove sezone, pa ako želite da izgledate lepo a kao da ste nenašminkani, izaberite svetliju zemljanu nijansu, svejedno da li je mat ili je svetlucava.
To je odlična šminka za posao. A ako posle posla idete pravo u provod, samo uz trepavice nanesite crni krejon, i spremni ste.

Izvor:Žena Blic

Komentari

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes