Pronađite savršen parfem za sebeMirisi pobuđuju uspomene i podižu raspoloženje. Za pravilan izbor parfema nije dovoljno samo da vam se dopada kako miriše. Važno je da znate i gde da ga nanosite i kako da ga učinite trajnijim. Otkrivamo vam kako da pronađete savršen parfem.

Parfem jeste skup ali je neophodan, zato pažljivo birajte i trudite se da ga ne menjate često jer miris može biti vaš zaštitni znak

Testiranje parfema
U toku dana možete testirati najviše 3 mirisa. Najbolje je da to činite ujutro jer je tada čulo mirisa nezasićeno. Savetuje se da između testiranja pomirišete zrna pržene kafe jer se tako stvara nova osnova za mirisanje drugog parfema.
Koje je najbolje mesto za nanošenje parfema?
Ručni zglobovi, vrat i unutrašnja strana kolena su idealna mesta za nanošenje parfema, zbog toga što se na njima miris najduže zadržava. Nikad nemojte utrljavati parfem jer se tako uništava njegova struktura, a miris se menja. Imajte na umu da parfemi najčešće sadrže alkohol koji isušuje kožu i utiče na njeno starenje. Ako imate osetljivu kožu, izaberite parfem koji ne sadrži alkohol.

Kako da miris parfema traje što duže?
Ako želite da se vaš parfem dugo zadrži, nanesite ga na vlažnu kožu, odmah posle tuširanja. Najbolje je da ga nanesete pre oblačenja, jer neki parfemi ostavljaju tragove na odeći (posebno na sintetičkim materijalima). Miris parfema možete pojačati ako upotrebljavate više proizvoda iz iste kolekcije. Istuširajte se gelom, zatim nanesite parfemisano mleko za telo i na kraju, nekoliko kapi parfema. Ukoliko želite da parfem duže traje, birajte onaj koji je bogat senzualnim, baznim notama. Bazne note parfema čine da se mirisi vežu jedan za drugi. U bazne note se ubrajaju zemljani mirisi, začini i note kao što su ćilibar, mošus, vanila, mahovina i sandalovina. Osobe koje imaju suvu i bledu kožu treba češće da nanose parfem. Suprotno tome, masna koža dugo zadržava miris parfema.
Parfem treba potrošiti u toku 2 godine. Najbolje ga je čuvati na tamnom i hladnom mestu. Toplota, vlaga i svetlost skraćuju rok trajanja parfema. Ukoliko osetite kiselkastu aromu, to znači da vaš parfem više nije svež.

Izvor: zena.blic.rs

Komentari

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes