Osnovni trikovi da zavodite svojim bujnim kovrdžamaOsnovni-trikovi-da-zavodite-svojim-bujnim-kovrdzama

Žene sa talasastom kosom prave su srećnice, jer se smatra da je ovaj tip kose najlakši za održavanje i da nije potrebno uložiti mnogo truda za oblikovanje frizure. Ipak, i kovrdžava kosa mora da bude pravilno, stepenasto ošišana i brižno negovana kako bi bila lepa.

Osnovni trik za obuzdavanje talasaste kose jeste uspostavljanje ravnoteže između volumena i slojevitosti vlasi, koji treba da počnu od nivoa brade. Kada je reč o optimalnoj dužini, najbolje je da ona doseže do ključne kosti, što deluje zaista šik i moderno. Puštena izgleda pomalo neobuzdano ali seksi, a kada je podignete u konjski rep ili punđu deluje ženstveno i otmeno.

Za negu obavezno koristite hidratantni šampon, svakog drugog dana, a posle pranja obavezno utrljajte regenerator namenjen kovrdžavoj kosi. Peškirom upijte vodu iz kose, ali nemojte je energično trljati, jer ćete oštetiti spoljašnji omotač vlasi, zbog čega će izgledati kao metla. Sledeći korak je nanošenje kreme za oblikovanje kose, od sredine vlasi do vrha. Dok se kosa suši, uvijajte šire pramenove oko prsta i povlačite ih na dole, jer ćete tako dobiti “meke” talase.

Najveći potencijalni problem nastaje ako se kovrdžava kosa ne šiša redovno – tada će se ispraviti pri temenu, a na krajevima će postati “ćebasta”, pa će glava izgledati kao trougao. Šišajte kosu svakih osam do deset sedmica da biste održali njen oblik i oslobodili se rascvetalih krajeva.

Izvor:smedia.rs

Komentari

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes