Nekoliko poteza do predivnih usanaKada dugo nosite karmin na usnama, neki od njih postanu mat i sasuše se. Zamenite ih karminima sa pigmentom bisera koji nisu vlažni kao kremasti ruževi i zato ostaju duže na usnama.

Budite hrabri, pa nosite jarke ili veoma tamne boje: teže se “pojedu” zato što sadrže više pigmenta.

Pripremite usne. Karmin se najbolje “drži” na glatkoj površini, pa nežno očistite usne pre šminkanja vlažnom frotirskom rukavicom. Stavite balsam, pa sačekajte nekoliko minuta da koža upije. Obrišite višak maramicom.

Nanesite olovku za usta, pa tek potom ruž. Olovka će dodati sloj pigmenta koji će osigurati da boja brzo ne spadne. Olovka mora biti u istoj boji kao i karmin i ne sme da “proviruje” na ivicama usana. Ne morate da koristite četkicu: namažite karmin pravo na usne, izljubite se sa maramicom, pa dodajte još jedan sloj.

Za kraj, zatvorite usta, nasmešite se i poprskajte usne sa malo pudera velikom mekanom četkom. Žene misle da ćete puderom da isušite usne, ali to nije tačno. Ne stavljajte karmin preko pudera – samo će postati lepljiv.

Izvor: www.smedia.rs

Komentari

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes