Maska za kosu od maslinovog uljanega kose

Ako maštate o zdravoj , sjajnoj i dugoj kosi , maslinovo ulje može vam pomoći. Maslinovo ulje od davnina se koristi u nezi kose . Dobra je stvar činjenica da je ono lako dostupno i ​​da najjednostavniju i najbržu masku za kosu možete napraviti samo od maslinovog ulja , bez dodatnih sastojaka .

Dovoljno je jednostavno lagano zagrejati maslinovo ulje , naneti ga na kosu po celoj njenoj dužini te ga dobro utrljati u kožu glave . Da bi se ulje bolje upilo , poželjno je omotati kosu plastičnom folijom ili je pokriti kapom za tuširanje . Što duže ostavite masku na kosi , to će ona efektivnije delovati .

Osim maske od čistog maslinovog ulja , u nju možete dodati i neka druga ulja , kao što su bademovo ili ricinusovo , i sastojke kao što su limunov sok , med ili žumance . Česta je maska ona od maslinovog ulja , malo meda i jednog žumanca . Ona će fantastično regenerisati vašu kosu , dati joj mekoću , a razlika u sjaju primetiće se već nakon prvog korišćenja .

Ova maska ima malo specifičan miris , no ne zabrinjavajte se oko njega , on će brzo ispariti , a rezultatom korišćenja ove maske svakako ćete biti zadovoljni !

Komentari

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes