Makeup na plaži?Bershka-stroje-kąpielowe-kolekcja-lato-2013-3

Koja je najbolja letnja podloga i kako minimalnim “zahvatima” postići glamurozan izgled za plažu?

Odlazak na plažu ne mora nužno značiti da je svaka šminka suvišna. Možeš se odlučiti za jedan adut. To može biti samo vodootporna maskara ili izraženiji ruž za usne. Ruž za usne možeš koristiti i kao rumenilo. Uz lepo počešljanu kosu i uređene i nalakirane nokte, neće izostati glamurozni izgled na plaži.

Ali, naglasak je ipak na podlozi. Oko toga su najveće dileme i rasprave, treba li leti nositi tečni puder  ili ne, kakve bi trebao biti teksture, kako ga i koliko nanositi i tako dalje. Pre svega, pripazi na dnevnu kremu koju koristiš ispod tečnog pudera. Svim stanjima kože leti je potrebna hidratacija, suvoj koži više, masnijoj manje.

Sunčaj se u senki!

Razmisli pre nego posegneš za kremama s UV zaštitom. Zadnjih nekoliko godina brojne studije su pokazale da je UV paranoja koju su lansirale kozmetički i farmaceutski lobiji doprinela tihoj epidemiji: pomanjkanju vitamina D, koji je važan za prevenciju mnogih bolesti, uključujući i 16 različitih tipova tumora.

Od svih načina na koji ga možemo nadomestiti kao što su kapi D3 ili namirnice poput lososa, najbolji način za stvaranje optimalnog nivoa je sigurno pametno, limitirano izlaganje suncu bez UV filtera. Stoga tvom licu u normalnim gradskim uslovima i nije preko potrebna krema s UV filterom, a onda ni tečni puder s UV filtrom. Prepoznaćeš u tome zamku kozmetičkih lobija koji serviraju informacije u skladu sa opštom paranojom u svetu, a samo s jednim ciljem – povećanjem vlastite financijske dobiti.

Za izravno izlaganje kože suncu, na moru ili u planinama, biraj veme do 11 i nakon 17 sati, s tim da prvih pola sata do sat vremena ne nanosiš zaštitne kreme s UV filterima koji blokiraju proizvodnju vitamina D. I ne zaboravi da potamniti možeš i u hladu.

Za leto su idealni prirodni puderi

Postupiš li prema ovim savetima, koža će ti biti zahvalna, ten će tamniti postepeno, dugotrajnije i prirodnije. Takvom tenu biće dovoljan prozračni tečni puder tek da ujednači potamnelu kožu lica. Idealni za letnje mesece su oni prirodnog sastava, danas već dostupni u većem broju na tržištu.

Ukoliko nisi pristalica baš nikakvog tečnog pudera leti, evo rešenja za tebe: Puderom u prahu ili kamenu lagano matiraj T-zonu, nanesi korektor na područje oko očiju, shimmerom naglasi jagodice, vrh čela i koren nosa. Neće izostati efekt uređenog i negovanog lica.

Šta s aknama?

Često se događa da koža koja je sklona aknama i miteserima, bukne u letnjem periodu. Na tržištu postoje mineralni puderi u kamenu koje možeš nanositi i za vreme boravka na plaži. No razmislite da kožu lica radije ne izlažeš izravnom suncu u tom slučaju.

Bronzer je prilično nezgodan ako nemaš veštu ruku i ne rasporediš ga na licu ravnomerno. Njime simuliramo boju na koži koja još nije potamnela, ili pak naglašavamo preplanuli ten. Ako je tečni, možeš ga mešati s dnevnom kremom i naneti na celo lice, vrat i dekolte. Bronzer u prahu nanosi širokim kistom na vanjske uglove lica i jagodice da utopliš i ujednačiš ten.

Komentari

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes