Make up prolećni trendovi
Koji su najnoviji make up trendovi aktuelni ovog proleća? Stručnjaci najavljuju vladavinu pastelnih nijansi, a sa toplijim danima boje će preći u jarke i intenzivne.

Za svakodnevni izgled preporučuje se svetlija, laganija šminka. Kad je u pitanju večernji izlazak  jače nanesite senke i upotpunite sa ajlajnerom i duplom dozom maskare.

SMELE USNE

Da biste izgledali seksi istaknite usne. Najlakše ćete postići pravi efekat sa crvenom, narandžastom ili purpurnom bojom. Uz naglašene usne neka ostali delovi lica budu umerenije našminkani.

PRIRODNI TONOVI

Prirodni izgled je i dalje na vrhu liste omiljenih stilova za mejk ap umetnike. Oni i dalje savetuju dame da biraju zemljane tonove. Njihova preporuka je da prirodnu lepotu samo naglasite po nekom nijansom, ali nikako da je pretrpate. Koristite podlogu i korektor za podočnjake, zatim najbolje rumenilo u kuglicama koje će nenapadno istaći jagodice. Uz sve ovo dodajte samo maskaru i sjaj za usta.
Ovaj stil je prikladan za žene najrazličitijih godina, a ako želite da dodate, opredelite se za diskretne senke za oči.

DISKRETNE OČI

Ako nameravate da istaknete svoj pogled i prirodno izazovne oči, izaberite narandžastu, pink, plavu, zelenu senku. Naravno tonovi moraju da bud diskretni, ne vulgarni. Dodajte i nijanse zemljanih tonova koje će da umire ceo izraz. Nanesite maskaru, a možete da “prođete” i bez karmina.

VEČITI “SMOKEY EYE”

Stil šminkanja koji bi u doslovnom prevodu značio “zadimljene oči” je, sudeći po trendovima poslednjih godina, neprolazan. Da biste se ovako našminkali možete da birate nijanse braon, sive, crne, ali i tamno plave.
Umesto jednom, maskaru nanesite najmanje dva puta.

Za najsmelije, modna kuća “Dior” preporučuje da koristite boje kao što su roze, plava, narandžasta, zelena, crvena, ljubičasta. Prošle sezone pastelna šminka koristila se u dvobojnim kombinacijama, ali ove godine trend diktira jednobojno nanošenje. Kombinacija dve boje koristi se jedino za efekt stvaranja senki.

Izvor: www.blic.rs

Komentari

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes