Lepi nokti u 10 korakaKako do lepih noktiju u samo 10 koraka…

1. Potrebno je ukloniti stari lak za nokte – Bolje je koristiti uljne odstranjivače jer aceton oštećuje nokte.

2. Prirediti kupku svojim noktima – U posudu za toplom vodom treba dodati malo limunovog soka, te umočiti nokte na nekih 15 minuta. Usput, poželjno je čistiti nokte mekanom četkicom.

3. Grickalice su bolji izbor nego makazice – Osim što se grickalicom postiže lakše pravilan i ovalni oblik, također će se spriječiti cvetanje koje je inače uzrokovano rezanjem makazicama.

4. Potiskivanje kožice – Kožica noktiju je osjetljiva, te nije je baš pametno rezati jer to može izazvati razne infekcije. Zato, nakon omekšavanja potrebno ju je samo laganom potisnuti sa štapićem za manikir, te će tada nokti biti lepši i duži.

5. Turpijanje – Danas, pored onih klasičnih turpija, postoje turpije za poliranje i sjaj površine nokta čiji je efekat jednak bezbojnom laku. Bitno je nokte turpijati u jednom smeru te paziti da svi nokti imaju jednaku veličinu.

6. Lakiranje – Prvo treba početi sa baznim učvrščivačem koji će pripremiti glatku površinu za nanošenje laka. Nema potrebe preterivati sa slojevima laka, dovoljna su samo dva. Kao završni sloj, može se koristiti bezbojni lak.

7. Nema potrebe za žurbom – Neuredno i nepravilno naneseni slojevi laka neće učiniti da naši nokti budu lepši, naprotiv imaće suprotan efekat. Trikovi bržeg sušenja laka su: sušenje fenom ili stavljanjem noktiju u hladnu vodu, ali ipak najbolje je da se osuše prirodnim putem, odnosno na vazduhu.

8. Hidratizacija – Čim se oseti da su ruke suve, potrebno ih je namazi kremom. Na taj način, ruke će biti mekše, a nokti zdraviji.

9. Bela olovka – Ukoliko je izbor pao na bezbojni lak za nokte, onda se još može koristiti bela olovka. Nanese se ispod rubova noktiju, te će onda nokti izgledati čišće.

10. Ponoviti ovaj postupak jednom nedeljno – Nokte treba lakirati jednom nedeljno, jer stalno korištenje odstranjivača i novi lak, isušuje nokte. I još nešto, prilikom obavljanja kućnih poslova, koristiti rukavice.

 

Komentari

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes