Istaknite oči u prvi planIstaknite oči u prvi plan

Oduvek ste želeli da imate veće oči . Dosadilo vam je da svi govore kako su sitne . Ne brinite . I vaše oči mogu izgledati puno veće i vaš pogled može biti neodoljiv ako koristite pravu šminku i pridržavate se ovih jednostavnih trikova . Da biste ih istakli u prvi plan od šminke su vam neophodne maskara , olovka za oči , alajner i senke .

Puder nanesite preko kapka : Svaki put kada se krenete šminkati najpre Nanestite podlogu i to preko celog lica . Važno je da puder ide i preko kapka kako bi senka ostala što duže i tako se bolje upila . Nakon što ste stavili puder , vreme je da istaknete svoje oči .

Maskara : Uvek trepavice uvijte pre nanošenja maskare i pri tom uvijač pre uvijanja zagrejte fenom za kosu ( ako već nemate grejani ) . Trepavice možete uviti i nakon nanošenja maskare , ali ona mora biti suva . Zahvaljujući njemu vaše će trepavice biti dugačke i guste .

Maskaru ćete staviti na gornje i donje trepavice bez obzira što su dosad mnogi tvrdili kako je dovoljno ukrasiti samo gornje trepavice . Ako ste jedna od onih žena koje su godinama izbegavale nanošenje maskare na donje trepavice , jer to ” zatvara ” pogled ili smanjuje oči , bili ste u velikoj zabludi . Maskara na donjim trepavicama , baš suprotno , otvara pogled i vaše oči će biti upadljivije .

Veštačke trepavice : Individualne veštačke trepavice su egzotične i prekrasne , a ako ih pravilno nanesete mogu izgledati i veoma prirodno . Danas se gotovo u svim prodavnicama sa kozmetikom mogu kupiti veštačke trepavice , a vrlo lako se možete sami izvežbati u nanošenju . Nekoliko novih ” pramenova ” da popune trepavice mogu učiniti veliku razliku . Veštačke trepavice možete skratiti makazama po potrebi .

Bela senka : Želite li povećati oči bilo bi dobro kada biste koristili nekoliko boja sjenki . Jedna boja nije dovoljna , a najbolje je započeti sa svetlom nijansom ili belom bojom senke koja će ići na početak oka . Bela senka će još više otvoriti vaše oči .

Olovka i alajner za oči : Pored senke potrebna vam je i olovka za oči . Nju ćete staviti na unutrašnji rub oka i to samo na početak , a ako ne volite belu boju , nećete pogrešiti stavite li nežno rozu , ružičastu ili bež nijansu .

Ništa bez alajner za oči . Ovde treba biti oprezan , jer ako radite pogrešno alajner može smanjiti oči . Nikada ne povlačite liniju duž celog oka , nego krenite od sredine i pazite da linija nije predebela .

Obrve moraju biti uredne : Postarajte se da su vam obrve uredno počupane . Ako ih ne znate uredno počupati ,  dajte profesionalcu da to učini za vas , jer obrve imaju ogroman uticaj na to kako će vaše oči delovati na licu . Jednom kad vam obrve počupa profesionalac , kasnije ćete , kad dlačice počnu ponovo da rastu , lakše moći videti gde ih morate čupati . Obrve možete ulepšati i dobrom olovkom za obrve , samo pazite da ih ne potamnite previše .

Izvor:.info-ks

Komentari

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes