Maske za zdravu kosu u hladnom periodu
Varate se ako mislite da kosa bolje podnosi hladne zimske dane od nesnosnih letnjih vrućina. Zimi kosa sporije raste i sporije se razvija zbog nedostatka sunca, hladnoće i brojnih drugih faktora. Češće se lomi, suva je i bez sjaja. Takođe, kosa zimi više opada, pa joj je potrebna posebna nega i pravilna zaštita.
Otkrivamo vam par trikova koji će vam pomoći da vaša kosa zablista uprkos nepredvidljivom vremenu.

MASKE
Upotreba maski je posebno preporučljiva za dame koje farbaju svoju kosu kako bi izbegle dodatno isušivanje vlasi.

ZABORAVITE VIKLERE
Stručnjaci poručuju da je zimi pametno smanjiti upotrebu viklera, kao i upotrebu pegle svesti na minimum. Tako ćete izbeći dodatno oštećenje i isušivanje vrhova, a kosa će izgledati negovano.

BANANE ZA SJAJ
Jedna od prirodnih maski koje se u zimskom periodu preporučuju protiv opadanja kose i za negu suvih vlasi jeste maska od banana. Potrebno je da izgnječite jednu bananu, dodate izmućeno žumance, dve kašike kiselog mleka i jednu kašičicu meda. Sve pomešajte i stavite na kosu pre pranja. Držite masku 40 minuta u kosi umotanoj peškirom. Maska se ispira šamponom i kiselom vodom, a mekoća i sjaj su zagarantovani.

Izvor:Žena Blic

Komentari

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes