5 zakona koje treba znati o kratkoj frizuri5 zakona koje treba znati o kratkoj frizuri
Trend u izboru frizure koji je obeležio godinu iza nas je piksi frizura za kojom su u želji za velikom stilskom promenom posegnule brojne zvezde , do tada vlasnice dugačkih pramenova . Razmišljate li i sami o kratkoj frizuri , koja slovi kao simbol snage i odvažnosti , donosimo zakone koje treba da znate pre nego što odlučite na veliki rez.

1. Vreme utrošeno za održavanje kratke frizure zavisi od oblika šišanja

Na prvi pogled čini se kako s kratkom kosom nema puno brige , ali kratke frizure često traže neočekivano puno vremena što uveliko zavisi od oblika šišanja . Zato pre nego što se odlučite da skratite kosu konsultujte se sa frizerom kakav stil najbolje odgovara i vašim životnim navikama .

2. Kratka kosa zahteva češće održavanje

Redovno šišanje neizbežno je za održavanje kratke kose . U proseku za uredno stilizovanu kratku kosu frizera treba posetiti najkasnije svakih 6-8 nedelja .

3.Oblik lica uslovljava izgled kratke frizure

Trouglasto lice ne trpi frizure sa previše kose na vrhu glave koja ga čini širim nego što zaista jeste . Duži pramenovi na vratu , a kratki na sredini glave najbolje pristaju ovom obliku lica

Ovalno lice trpi apsolutno sve vrste kratkih frizura .

Okruglom licu pristaju kratke frizure koje izdužuje lice , kosa bi u tom slučaju na bočnim stranama glave trebala biti kraća nego li na vrhu.

Četvrtasto lice prirodno je strogo i ublažiti ga mogu mekani rezovi makazama , pramenovi se trebaju nadopunjavati , izbegavajte stroge rezove .

4. Proces dok kosa ponovo naraste zahteva veliki trud

Kosu je najlakše odseći , dok je situacija sa njenim ponovnim puštanjem da izraste puno dugoročnija i mukotrpniji . Ali straha nema jer današnje tehnike šišanja su itekako uznapredovale , frizure se lako mogu prilagoditi svakom stupanju rasta kose . No u ovom slučaju budite spremni na učestale odlaske kod frizera .

5. Termin ‘ loš dan za frizuru ‘ kratka kosa ne podnosi

Kada je u pitanju kratka kosa , lošeg dana za frizuru ne sme biti na repertoaru . Dugačku kosu u ovom slučaju spašavaju konjski rep , punđa ili pletenica no kod kratke kose u obzir dolazi samo stiliziranje . Dobra strana priče je kako sa kratkom kosom možete priuštiti jutarnje pranje za koje vam ne treba puno vremena , sušenje traje kratko , a sa malo gela među dlanovima u par minuta možete napraviti super frizuru .

Izvor:Zadovoljna.hr

Komentari

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes