3 dnevne rutine koje uništavaju obojenu kosu3 dnevne rutine koje uništavaju obojenu kosu

Za razliku od prirodne , obojena kosa zahtevnija je za održavanje . Osim preparata za negu i hidrataciju ona zahteva i neke promene vaših dnevnih rutina koje mogu biti vrlo štetne za vaše vlasi . Ovo su 3 najgora neprijatelja obojene kose.

1. Prečesto pranje kose

Stručnjaci upozoravaju kako je najgori neprijatelj boje za kosu upravo voda . To ne znači da je više nećete prati , već samo da je kvasite nešto ređe . Ako vam se koren kose pojačano masti , pokušajte jedno klasično pranje kose zameniti sa šamponom za suvo pranje .

Isto tako , kada perete kosu , činite to sa što hladnijom vodom . Na taj način boja će ostati postojanija , a vaša kosa pedatnija .

2. Izlaganje visokim temperaturama

Svi znamo da vrući uvijač , fen ili pegla za kosu štete vlasima kose , ali kada je kosa obojena taj efekat je dvostruko jači . Obojana kosa je puno osetljivija na vrućinu te se brzo isušuje . Isto važi i za izlaganje suncu . Osim što je štetno za kožu preterivanje sa sunčanjem značajno uništava i kosu , a time i boju .

Pre uvijanja ili peglanja , kosu zaštitite preparatom za zaštitu od vrućine , a fen za kosu namestite na najnižu temperaturu .

3. Prečesto i pogrešno bojenje kose

Uputstva na bojama za kosu postoje s razlogom i svi bi ih se trebalo pridržavati . Prečesto bojenje kose isušuje kosu , ali isto tako može da uništi koren vlasi . Nadopunjujete li boju za kosu pokušajte je naneti samo na izrast izbegavajući već obojeni ostatak kose .

Planirate li promeniti boju kose , boju prvo nanesite na izrast , sačekajte oko pet minuta pa tek onda nastavite sa bojenjem ostatka kose . Tako će boja ispasti ujednačena , a vaša kosa pošteđena isušivanja .

Komentari

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes